Dato og klokkeslæt

9. marts 12.00–14.00

Sorte Muld

kultplads, boplads, handelsplads - men ingen gravplads?

Sorte Muld: kultplads, boplads, handelsplads - men ingen gravplads?

Hvor blev de døde af? Oplægget tager helt overordnet, udgangspunkt i den manglende gravplads til Sorte Muld, ved at sammenligne med andre kendte kultpladser fra den germanske jernalder. Både pladser fra Bornholm og i det øvrige sydlige Skandinavien. Hvorfor har vi ingen grave i området, når vi har så meget arkæologisk aktivitet? Hvad har man gjort med de døde? Og hvilken forventninger har man som arkæolog til en kultplads som Sorte Muld, og hvad man kan gøre når pladsen ikke kan leve op til disse? Jeg vil også komme med et bud på hvad der blev af de døde.

Foredraget er inkl. i entréprisen, medlemmer har gratis adgang.

Foredragsholder : Arkæolog på Bornholms Museum, Lærke Kjærsgaard Schartau

Sted

Bornholms Museum - Sankt Mortens Gade 29 - 3700 Rønne

Pris

Foredraget er inkl. i entréprisen, medlemmer har gratis adgang.
Køb billet