STAGING VERSION

Velkommen til Bornholms Museum

Ét museum - fire unikke oplevelser

Faste familieaktiviteter

Sommer aktiviteter på Bornholms Museum 2020
På Bornholms Museums afdeling i Skt. Mortens Gade er der masser af gode oplevelser for små såvel som store. Museet huser udstillinger fra den tidligste tid med mennesker på Bornholm og til og med den Kolde Krig. Udstillingerne er meget forskellige, så der er noget for en hver smag.
Her er både aktiviteter på egen hånd og tilbud, hvor man kan komme tættere på Bornholms spændende og mangfoldige historie.
Aktiviteter på egen hånd
For børnefamilier
• Det arkæologiske forsøgsrum (foregår udenfor)
• Skolestuen (griffel/tavle bliver udleveret i skranken)
• Opgavehæfter (blyanter udleveres i skranken)
• Børn får, når de går ud, udleveret et ark med guldgubbetegning på, som de så kan farvelægge hjemme. Send et billede af din tegning og vi lægger den på vores facebookside.

Guidede ture fra mandag den 29. juni og fremover
Mandag – fredag kl. 11 - Mødested: Bornholms Museum, Skt. Mortens Gade
Pris: entrebillet. Børn under 18 år/medlemmer af Bornholms Museumsforening gratis.
Mandag: Sagen genåbnet
8. december 1658 skete der et mord i Storegade i Rønne. Den svenske kommandant over Bornholm, Johan Printzensköld, blev skudt ned på åben gade. Drabet er aldrig helt blevet opklaret. Kom og vær med til at genåbne sagen. Hvordan blev han skudt? Hvem kan være den skyldige? Var Kong Fredrik d. 3. indblandet? Vi skal gennemgå det vi ved om sagen – er der ”fake data”? Kan vi stole på vidneudsagn?
Turen er tilrettelagt som teenage/familietur. Den foregår både inde på museet og i Storegade.
Tirsdag: Oplev Befrielsen af Bornholm
I år er det 75-året for 2. Verdenskrigs afslutning. På Bornholm blev den uhørt dramatisk i dansk sammenhæng. Kom med en tur igennem vores nye udstilling, i et beskyttelsesrum og de nærliggende gader og føl på egen krop de dramatiske dage, med både vild glæde og stor sorg. Turen foregår både inde i udstillingen og ude i byen.
Onsdag: Bornholms forunderlige historie
Kom med på en tur rundt i krogene på Bornholms Museum og få en masse at vide du aldrig havde drømt om, kunne være spændende. På turen vil der være historier, vi bare må fortælle. Og der er masser af plads til, at du kan spørge om alt det, du gerne vil vide mere om. Turen foregår i museet store udstillinger.
Torsdag: Bornholms historie i børnehøjde
Mystiske små væsener i gravhøjen, guld, mønter og elefantstødtænder er bare nogle af de mange ting på Bornholms Museum, der kan fortælle os noget om øens spændende historie. Kom med på en sjov og lidt uhyggelig tur rundt på Bornholms Museum. Undervejs møder vi måske Krølle-Bølle og hans familie? Turen tager ca. 30 min og er på børnenes premisser og foregår i museets store udstillinger.
Fredag: Oplev Befrielsen af Bornholm
I år er det 75-året for 2. Verdenskrigs afslutning. På Bornholm blev den uhørt dramatisk i dansk sammenhæng. Kom med en tur igennem vores nye udstilling, i et beskyttelsesrum og de nærliggende gader og føl på egen krop de dramatiske dage, med både vild glæde og stor sorg. Turen foregår både inde i udstillingen og ude i byen.

Det sker

 • Skattefund fra Pedersker
  8. juni 2020–17. oktober 2020
  10.00–17.00
  Ny sølvskat fundet i Pedersker
 • Kvinderne på fabrikken
  3. august 2020
  10.00–17.00
 • Drej ler i sommerferien på Hjorths Fabrik
  3. august 2020
  10.15–15.45
  Prøv at dreje ler på Hjorths Fabrik i sommerferien
 • Sagen genåbnet
  3. august 2020
  11.00–12.00
  Hver mandag kl. 11 - Mordet i Storegade

Mission

Bornholms Museums mission er at sikre Bornholms kulturhistorie, undersøge den og udbrede kendskabet til den. Derfor har vi fokus på kulturarven, som samlingerne allerede indeholder - samtidigt med at vi har stor interesse, for det der løbende kommer til ved hjælp af aktiv indsamling og arkæologiske udgravninger.

Vision

Bornholms Museums fire afdelinger skal til sammen udgøre et kulturelt fyrtårn på øen.
Et fyrtårn som vi stolt viser frem til beboere og gæster på øen, og som vi stolt kan fortælle, at vi arbejder for.
Bornholms Museum er en samlende historisk ressource, der har til formål at bygge bro og dialog fra fortid til nutid.