OPLEV BORNHOLMS HISTORIE

Bornholms Museum, Hjorths Fabrik, Gaarden - Bornholms Madkulturhus og Erichsens Gård fortæller øens historie på hver sin unikke måde.

Besøg de fire tidslommer og oplev hvordan bornholmere har levet og arbejdet gennem tiden. Her kan du også se hvilke ting, former for håndværk og begivenheder, der har formet Bornholm til det vi kender i dag.
Herunder kan du læse mere om Bornholms Museum, Hjorths Fabrik og Erichsens Gård, der alle ligger i Rønne samt Gaarden, der ligger i Melsted lige udenfor Gudhjem.
 

NYHEDER

GUIDEDE TURE I RUSSERNES FODSPOR

Mandage kl. 14. Mødested i Bornholms Museums have:
Hør om de skelsættende dage da bomberne faldt over Rønne, afslutningen på den tyske besættelse og genopbygningen, samt hvordan russernes indtog påvirkede bornholmernes dagligdagsliv i byen.

Onsdage kl. 14. Mødested ved Den Russiske Kirkegård i Allinge:
Her kan du se de sovjetiske krigergrave og få svar på hvad de døde af. Derudover vil du blive klogere på, hvordan det russiske monument er blevet brugt i det politiske og diplomatiske spil i Østersøen efter 2. verdenskrig.

90,- betales via mobilepay inden turen starter. Turen er inkl. i fællesbillet, klippekort og din entrébillet fra Bornholms Museum fra samme dag.

FÆLLESBILLETTER OG KLIPPEKORT

Oplev Bornholms historie og kultur på en uge med en fællesbillet eller et klippekort.

Med fællesbilletten kan du besøge Bornholms Museum, Hjorths Fabrik, Erichsens Gård og Gaarden så ofte du vil inden for en uge.

Klippekortet giver dig én entré på hver af de ovenstående fire besøgssteder samt Bornholms Kunstmuseum og NaturBornholm.

Vil du have det hele med? Så kan du også gå med på de guidede ture mandag i Rønne og onsdag i Allinge mod fremvisning af din gyldige billet.

Læs mere om de guidede ture i russernes fodspor.
 

SØLVSKAT FRA IBSKER

Fra 15. august til 31. august kan den nyeste del af sølvskatten fra Ibsker opleves på Bornholms Museum. Sølvskatten, der blev gravet op som en samlet klump, består hovedsageligt af sølvmønter.

Klumpen med mønter er en del af den skat to fritidsarkæologer fandt, hvoraf én af mønterne skilte sig særligt ud; en sjælden mønt slået for Sven Tveskæg omkring år 995.

Her får I muligheden for at se den opgravede klump jord, hvori mindst 50 sølvmønter gemmer sig, før indholdet skal udgraves af museets arkæologer før indholdet udstilles.

DET SKER PÅ MUSEETS FIRE AFDELINGER

 • Hjorths Fabrik
  8. august 2022
  10.00–17.00
  Bornholms arbejdende keramikmuseum
 • Særudstilling: Figuriner
  8. august 2022
  10.00–17.00
  Hjorths Fabrik
 • Guidet tur i russernes fodspor i Rønne
  8. august 2022
  14.00–15.00
  Hver mandag, mødested: Haven foran Bornholms Museum
 • Hjorths Fabrik
  9. august 2022
  10.00–17.00
  Bornholms arbejdende keramikmuseum
 • Særudstilling: Figuriner
  9. august 2022
  10.00–17.00
  Hjorths Fabrik

FØLG BORNHOLMS MUSEUMS ARBEJDE

BORNHOLMS MUSEUM

Bornholms Museum er stiftet i 1893 og er et statsanerkendt kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø.

Som statsanerkendt museum forpligter vi os til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle. Det gør vi inden for både arkæologi og nyere tids kulturhistorie.

Bornholms Museum består af fire afdelinger, som til sammen udgør et kulturelt fyrtårn på øen. Hver dag arbejder vi for at bygge bro og dialog mellem fortid, nutid og vores gæster.

BORNHOLMS MUSEUMSFORENING

Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening.

Bliv medlem af Museumsforeningen og få gratis entré på fem museer, medbestemmelse over og giv aktiv støtte til museernes fremtid og arbejde og få rabatter i museumsbutikkerne.