UNGE BORNAKTIVISTER
PROJEKT MELLEM BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE OG BORNHOLMS MUSEUM
De næste fire år har Bornholms Museum og Bornholms Regionskommune et fælles ungdomsprojekt – Unge Bornaktivister. Projektet er en del af Bornholms Regionskommunes fokus på unge og en del af kommunens 4-årige kulturaftale med Staten (2020-24).
Projektet Unge Bornaktivister skal understøtte og udvikle unges demokratiske dannelse. Det skal ske gennem et samarbejde med øens kultur- og naturinstitutioner under Kulturvækst Bornholm samt andre relevante partnere i Bornholms Regionskommune, foreningslivet på Bornholm, Folkemødet, Arbejdermuseet mfl.
FORMÅL
"Demokratisk dannelse” har til formål at udfolde kultur- og naturhistoriens potentiale for at fremme unges kompetencer, muligheder og lyst til at deltage aktivt i samfundslivet Hen ligger et ønske om at fremme unges forståelse af, at mennesket er historieskabt og -skabende, og at de alene eller i fællesskab med andre kan påvirke og ændre samfundsudviklingen Endelig skal indsatsområdet bidrage til at styrke kulturinstitutionernes rolle som demokratiske dannelsesinstitutioner, der inddrager unge i formidlingen af Bornholms kultur- og naturarv”.
Projektet skal arbejde med at opfylde følgende målsætninger
- Øget demokratisk selvtillid og samfundsengagement blandt unge
- Styrkelse af kulturinstitutionernes kompetencer i at nå og involvere unge
Unge Bornaktivister sigter ikke på et stort forkromet projekt, men skal arbejde med et fangfold af forskellige, store som små projekter. De unge skal være med hele vejen - komme med ideer, være med til at stå for projekter osv. De skal ikke blot ”hives ind”. I 2021 bliver Kommunevalget i november fokusområde.
ORGANISATION
Projektet hører under Center for Natur, Miljø og Fritid, BRK
Projektgruppen består af projektleder Sanne Steenberg Hansen, Bornholms Museum, Ulla Didriksen, Bornholms Skoletjeneste/BRK og kulturkonsulent Louise Krogsriis, BRK.
Styregruppen består af centerchef Louise Lyng Bojesen, direktør Jacob Bjerring-Hansen Bornholms Museum og skoleleder Thomas Mogensen, Åvangskolen.
HAR DU LYST TIL AT HØRE MERE OM PROJEKTET?
Kontakt Sanne Steenberg Hansen tlf. 60 19 53 21 eller ssh@bornholmsmuseum.dk