Dato og klokkeslæt

17. jan–8. apr 13.00–16.00

RUSSERNE KOMMER!

Særudstilling på Bornholms Museum (mandag-fredag 13-16)

RUSSERNE KOMMER!
- SOVJETISKE SOLDATER PÅ BORNHOLM 1945-46

Bornholms Museum stiller i årets særudstilling skarpt på de sovjetiske soldater på Bornholm i tiden efter 2. Verdenskrig. Udstillingen aktiverer også kroppen, når filmen buldrer, og du sidder omgivet af ruiner. Udstillingen giver et nøje indblik i de dramatiske bombardementer af Nexø og Rønne den 7. og 8. maj 1945.

Udstillingen byder på et rigt udvalg af samtidige fotografier af de sovjetiske soldater på Bornholm. De var glade for at komme til et sted, hvor der var gode fotografer, og de fleste ønskede at få taget et godt portræt til familien derhjemme. Samtidig var de lokale fotografer fascinerede af de fremmedartede soldater. Det kom der mange spændende og gode billeder ud af.

Sted

Bornholms Museum, Skt. Mortens Gade 29, 3700 Rønne

Pris

Alm. entré