Dato og klokkeslæt

Lørdagsforedrag

Kl. 13 på Bornholms Museum

LØRDAGSFOREDRAG PÅ BORNHOLMS MUSEUM

Hver lørdag i november, januar, februar og marts er der foredrag på museet fra kl. 13:00 - 14:30.
I december måned er der julearrangementer.

30. oktober / Jakob Seerup
Fortæller om et år med formidling af russerne på Bornholm – hvad har vi lært, hvordan er det blevet modtaget?

6. november / René Laursen (Gratis entré!)
René gennemgår, hvad der er blevet indleveret af spændende nye detektorfund til Bornholms Museum i corona-tiden og frem til nu.

13. november / Thomas Kofoed Poulsen (Gratis entré!)
Thomas fortæller om sit arbejde med bogen Russertiden. Hvordan husker bornholmerne egentlig tiden med sovjetiske soldater på Bornholm?

20. november / Erik Jensen
Redaktør af Klippeøen, Erik Jensen, fortæller om sin forskning i eventyreren og samleren Peder Nyegaards liv og hans vej fra Nexø til Hongkong i slutningen af 1800-tallet – og om, hvordan han kom til at grundlægge Bornholms Museums etnografiske samling.

27. november / Niels Geckler
Historiker Niels Geckler fortæller om sit arbejde med bogen Bornholm i Krig og Fred som gennemgår Bornholms nyere militærhistorie fra 2. Verdenskrig til vores egen tid.

4. december / Bent Jensen
Professor emeritus Bent Jensen fortæller om sin forskning i historien om de sovjetiske tropper på Bornholm i 1945-46. Hvorfor skulle der gå 11 måneder, før den Røde Hær forlod øen?

1.-13. november er der gratis entré på Bornholms Museum, fordi museet har fået tilskud fra Bornholms Regionskommune. Tilskuddet er givet for at udbrede kendskabet til Bornholms skelsættende 11 måneder efter 2. verdenskrig.

Medlemmer af museumsforeningen samt børn og unge under 18 kommer altid gratis ind.

Vi glæder os til at se jer.

Bornholms Museum, Skt. Mortens Gade 29, 3700 Rønne

Inkluderet i entréprisen