Øens historie i centrum

Ingen andre danske områder kan, som Bornholm, byde på en historie af så fundamentalt anderledes karakter. Fra stenalder til den kolde krig. Hver eneste periode fortæller ikke bare en del af den danske historie, men også en Østersø-historie.

Bornholms placering midt i Østersøen, Nordeuropas travle transportåre gennem årtusinder, har haft stor kulturel betydning. Skiftende kontakter med både den nordiske kultur, såvel som den slaviske, baltiske, germanske og den angelsaksiske har gjort handel muligt.

Men havet har også båret farer med sig, og det har betydet at bornholmerne har måttet mobilisere sig både kulturelt og militært.

Øen i søen igennem tiderne

Resultatet er slående. I dag findes en tredjedel af alle danefæ på øen, men fundene er ikke bare mange, de er også af meget høj kvalitet. De rummer fortællingerne om menneskers liv på en ø midt i Østersøen gennem årtusinder.

Men også nyere tid rummer fantastiske fortællinger. Det nye museum vil ikke bare omhandle krigenes Bornholm, men også den moderne fortælling om turismen, om fiskeriet og råstofindustrien storhed og afvikling.

Fortællinger om Danmark, Baltikum og naturens luner

Det Nye Bornholms Museum vil knytte fortællingerne sammen. Havet, naturen og geografien er rammen om en fantastisk fortælling. Bornholmerne er i centrum for historien, der rummer kraft til inspiration og eftertanke.

Det nye Bornholms Museum vil tiltrække flere – både lokale, turister, grupper og ikke mindst skoler og lejrskoler. 

Vi har brug for dig
Hvordan kunne du tænke dig, at et nyt museum skulle være? Del dine ideer med os i en kommentar eller via facebook.

Har du lyst til at støtte et nyt museum økonomisk og sikre samlingerne for fremtiden? Meld dig ind i museumsforeningen, donér et beløb eller giv et virksomheds-sponsorat – stort som lille, alle bidrag vil hjælpe projektet på vej.