Melstedgård

En levende udstilling

Melstedgård ved Gudhjem er en levende udstilling. Her er der heste, køer, grise, høns, katte og kaniner. Rundt om på gården og markerne finder du damer og mænd, der arbejder. Der arbejdes på gammeldag vis og med gamle redskaber.

Rum og stuer i gårdens stuehus er ført tilbage til ca. 1860erne, da huset blev moderniseret efter alle kunstens regler. Med nye tapeter, møbler, kakkelovne og ikke mindst smedejernskomfur. Tag en vandring fra arbejdsrummene omkring bryggers og køkken videre til opholds-stuerne og end i de fine sale. Du kan også vælge den fine indgang midt på, hvor gæsterne tidligere blev modtaget. Læg mærke til forskelle på møbler, vægge mm. i de to ender af huset. Flere af møblerne har altid stået på gården. Bla. bord og stole i folkestuen og det store skab i bedstforstuen.

Huset var damerens domæne, mød dem i bryggers og køkkenet.

I staldene finder du dyrene, som alle er gamle landracer. Typiske for Bornholm f.eks. Frederiksborghestene – bondens stolthed, røde malkekøer og sortbrogede grise. Dyrene er delvis ud i løkken på den anden side af landevejen.

I andre længer vises de mange forskellige redskaber og vogne, man brugte på gården.  Du kan opleve de gamle traktorer – den lille grå Ferguson, den store John Deere og den danske BUKH. Hestevogne og møgvognen er der også. Prøv at se om du kan finde kanen?

Huggehus og karlenes kammer finder du også ude i en af længerne.

Aktiviteter hver dag
Gården summer hver dag af aktiviteter - ude og inde, . Fra juli til medio august er der hver onsdag familiedag med masser af aktiviteter, I kan være med til – børn som voksen.
Nyt Melstedgård
Melstedgård forandrer sig. Vi er i gang med et stort projekt som skal forvandle dele af Melstedgård. Vi vil gerne satse mere på formidling af bornholmske råvarer og mad. Sammen med en række mad- producenter mfl. vil Melstedgård blive udvidet med et madhus.
Læs mere på