Til vands, til lands og i kunsten

Til vands, til lands og i kunsten

  • Tilvands

Arrangør: Naturvejleder Thomas Guldbæk

Tlf.: 29 27 59 64

Mail: thomas@brumebi.dk 

Varighed: ca. 4 timer

Mødested: P-plads ved ”Provianten”- Ejnar Mikkelsensvej 28, 3760 Gudhjem havn

Pris: 1500,-

Turen:
For at få den komplette fornemmelse for landskabet, anbefales det at turen starter med en sejltur med den lille passagerbåd MS Thor. Båden sejler fra Gudhjem havn til Helligdomsklipperne. Sejlturen tager ca. 30 min og giver deltagerne en utroligt flot oplevelse af den stejle klippekyst.

Se mere og book på http://www.ms-thor.dk

Herefter går vandreturen de ca. 6 km tilbage til Gudhjem, i et utroligt smukt men meget kuperet klippelandskab.

Som det første passerer vi Bornholms Kunstmuseum.

Hvis det ønskes kan turen tilrettelægges så der indgår et besøg på Kunstmuseet. Her er der er rig mulighed for at se eksempler på bornholmske landskaber (blandt andet også kystklipperne som passeres på turen) med kunstneres øjne. Der kan evt. arrangeres rundvisning af kunstmuseets formidlere eller direktør. Se mere og book på http://www.bornholms-kunstmuseum.dk 

Området ved Helligdomsklippene rummer historier og skrøner om den hellige kilde som også var kilde til inspiration ved bygningen af kunstmuseet. – Men hvad er den sande historie om kilden?

Vi kravler i dybe klippegrotter, ser (måske) grotte-edderkopper og jættegryder.

Turen krydres med en masse historier og praktisk formidling om landskaberne, urterne, Østersøen og Bornholms kultur og natur i al almindelighed.

Hvis det ønskes kan der i turen indgå et lille kryddersnapse-kursus med smagsprøver.

Der kan også arrangeres udbringning af mad fremstillet af én af øens dygtigste kokke og med indslag af vilde urter og bornholmske råvarer.

Spørg naturvejlederen om dette.