Svaneke - Årsdale - Svaneke

Svaneke – Årsdale – Svaneke

  • Saas

Svaneke – Årsdale – Svaneke

Arrangør: Nicolas Braun. Historisk tømrer og BA i arkæologi.

Tlf.: 51 74 83 72

Mail: hrnicolasbraun@hotmail.com

Varighed: ca. 3,5 timer

Mødested: P.plads ved Sportshallen i Svaneke – Sydskovvej 4, 3740 Svaneke

Pris: 1500,-

Turen:
Oplev den smukke bornholmske østkyst på en vandring der tager sit udgangspunkt ved Svaneke fyr og slutter samme sted efter to timers gang langs kysten til Årsdale og en times kajaksejlads tilbage til Svaneke. Vandreturen er på ca. 2,7 km. Denne kombination af vandretur og kajak sejlads giver en unik mulighed for at opleve naturen og landskabet fra både land og søsiden. Ønsker gruppen eller dele af gruppen ikke at sejle tilbage, er der mulighed for at vandre retur langs kysten.

Turen starter med en historisk introduktion til Svanekes lange historie. Og historien bliver trukket længere tilbage efterhånden som vi passere kanon stillingerne fra 1800 tallet, og fiskerboderne fra middelalderens store landinger af sild ud for Frennenæs.

Turen danner samtidig bund for en fortælling om Sorte Muld, 1,5 km inde i landet, hvis mulige landingspladser vi passerer og hermed kan kobles til de store mængder af romersk import og det rige handelscenter Sorte Muld udgjorde i 300-500 tallet. Den samme kyststrækning har også i vikingetiden været et vigtigt led i handelsforbindelserne til det baltiske område. En handel der tækker spor helt ned til det arabiske rige, hvorfra Skovsholmskatten, fundet i 2012, stammer. Det er således en vandring der bringer os gennem et kulturlandskab rigt på historie, men samtidig er det en af de kyststrækninger med en af de bedste botaniske lokaliteter. Undervejs fortælles der derfor om menneskets brug af naturens resurser gennem tiderne. Vi smager på naturen og snakker om, hvordan du kan bruge naturens skatkammer i dag.