Helleristninger

Kom med arkæologen Christina Seehusen til Madsebakke

  • Madsebakke

Helleristningernes mysterier

Arrangør: Christina Seehusen. cand. mag. i forhistorisk arkæologi

Varighed: 2 timer

Mødested: P-pladsen på Stadionvej, Allinge

Tlf.: 50 88 88 26

Mail: cs@bornholmsmuseum.dk

Pris: 1500,-

Om turen:

Madsebakke ved Allinge

På Bornholms klipper har mennesker i bronzealderen (1400-500 f.Kr.) ristet billeder i klipperne, som stadig er bevaret den dag i dag.

Kom med arkæologen Christina Seehusen til Madsebakke og få et sjældent indblik i forhistoriens billedverden: Skibe, skålgruber, menneskefigurer, hjulkors og kalendere fortæller os noget om den verden, mennesker levede i for tusindvis af år siden på dette sted – og særligt noget om, hvordan de opfattede de højere magter og naturens orden.

Præcis hvordan, helleristningerne blev skabt og brugt, er stadig et mysterium, men forskning gennem de seneste årtier har givet os mange nye oplysninger og idéer til, hvordan billederne skal tolkes.

Madsebakke er Danmarks største helleristningsfelt og indbyder til en oplevelse, som ikke bare er intellektuel forståelse, men også en egen fysisk oplevelse af billederne, deres placering i forhold til solen og årstiderne. Helleristningerne kan føles med fingrene, aftegnes på papir og sende tankerne på flugt ind i mystiske verdener.

Vi går sammen fra P-pladsen langs stierne igennem bronzealderlandskabet hen til det store helleristningsfelt. Det er en tur, som alle kan være med til – uanset alder eller fysisk formåen.