De bornholmske husmænd - hvor blev de af?

Ved Finn Kjerulff Hansen, pensionist, cand.mag. i historie og nordiske sprog har netop skrevet en stor bog om de bornholmske husmænd og vil gennem en række billeder fortælle om husmændenes storhedstid og nedtur.

Langt de fleste bornholmere her på øen og også ovre har husmænd i deres slægt. Husmændene her på Bornholm var en væsentlig befolkningsgruppe på øen i det 20.århundrede. De satte et stort præg på øens landbrugsøkonomi, havde i lange perioder væsentlig indflydelse på den politiske styrelse ude i landsognene, på det lokale foreningsliv og også på andelsbevægelsens udvikling og økonomi. Husmændene blev ofre for udviklingen, hvor man efter 2. Verdenskrig for alvor satsede på stordrift i både industri og landbrug. Fra at have været en stor aktør i det bornholmske samfund i 1950, var husmændene som betydningsfuld gruppe forsvundet i 1980.
Fakta

Hvornår

Hvor

Bornholms Museum, Sankt Mortens Gade 29, Rønne

Pris

Entré - børn gratis - medlemmer af museumsforeningen har gratis adgang.
Flere arrangementer
En efternøler! - til lørdagsforedrag 27.04.19 Bornholms Museum, Sankt Mortens Gade 29, Rønne Sæsonåbning på afdelingerne 10.05.19 Laksegade 7, Rønne og Melstedvej 25, Gudhjem Generalforsamling den 22. maj 22.05.19 Bornholms Kunstmuseum, Otto Brunns Plads 2, Rø, 3760 Gudhjem