De bornholmske husmænd - hvor blev de af?

Ved Finn Kjerulff Hansen, pensionist, cand.mag. i historie og nordiske sprog har netop skrevet en stor bog om de bornholmske husmænd og vil gennem en række billeder fortælle om husmændenes storhedstid og nedtur.

Langt de fleste bornholmere her på øen og også ovre har husmænd i deres slægt. Husmændene her på Bornholm var en væsentlig befolkningsgruppe på øen i det 20.århundrede. De satte et stort præg på øens landbrugsøkonomi, havde i lange perioder væsentlig indflydelse på den politiske styrelse ude i landsognene, på det lokale foreningsliv og også på andelsbevægelsens udvikling og økonomi. Husmændene blev ofre for udviklingen, hvor man efter 2. Verdenskrig for alvor satsede på stordrift i både industri og landbrug. Fra at have været en stor aktør i det bornholmske samfund i 1950, var husmændene som betydningsfuld gruppe forsvundet i 1980.
Fakta

Hvornår

Hvor

Bornholms Museum, Sankt Mortens Gade 29, Rønne

Pris

Entré - børn gratis - medlemmer af museumsforeningen har gratis adgang.
Flere arrangementer
Bronzealderen på Nordbornholm – Nye fund af helleristninger 26.01.19 Bornholms Museum, Sct. Mortensgade 29, Rønne CULINN 02.02.19 Bornholms Museum, Sct. Mortensgade 29, Rønne Valborg Hjorth – Bornholms fornemst dekorerede sygeplejerske 09.02.19 Bornholms Museum, Sct. Mortensgade 29, Rønne